×
Sociale 2009
Urimet e Presidentit të Rusisë me rastin e Vitit të Ri. "Të nderuar qytetarë të Rusisë! Të dashur miq!
Suksese grandioze u uroi për vitin që vjen Kryeministri Vladimir Putin qytetarëve rus
Gjatë këtyre 10 viteve të kaluara jeta u bë shumë më dinamike, gjë kjo që nuk mund të mos ndikonte edhe në sferën profesionale, vë në dukje gazeta "Trud".
Rusia, kriza, ekonomia, eksperti, shtypi, puna, arsimi, punëdhënësi
Në Moskë po starton projekti "Pema e Vitit të Ri të Fitores". Organizator
Në vigjilje të Vitit të Ri shërbimet sociologjike "zbavisin publikun" me të dhënat e anketimeve të gjithëmundshme të zhvilluara nga ato. Prej tyre mund të mësohen jo pak gjëra interesante. P.sh.
Kriza ekonomike po avancon në Rusi ngadalë dhe shumica e banorëve të saj po
310 vjet më parë u lëshua dekreti personal nga ana e Carit rus, Pjetrit të Madh “Mbi festimin e Vitit të Ri”. Në përputhje me rregulloret e qeverisë festat e Vitit të Ri duhej të kremtoheshin çdo vit nga 1 deri më 7 janar.
Mbi rolin historik të Josif Stalinit do të vazhdojnë të diskutojnë e debatojnë jo vetëm gjatë këtij shekulli, por edhe në qindvjeçarët e ardhshëm.
Më 9 dhjetor në Rusi kremtohet Dita e Heronjve të Atdheut. Në këtë ditë nderojnë Heronjtë e Bashkimit Sovjetik, Heronjtë e Federatës Ruse, Kavalierët e Urdhërit të Shën Gjergj Ngadhënjimtarit dhe Urdhërit të Lavdisë.
Mjetet profesionale të informimit masiv janë shenjë, atribut i shtetit të pavarur. Për këtë deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
Personat fajtorë për tragjedinë që ndodhi në klubin e natës të qytetit Perm duhet të dënohen maksimalisht rëndë, deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
Biseda 4 orëshe në “linjë direkte” e Kryeministrit Vladimir Putin me qytetarët e vendit tërhoqi vemendjen e përqendruar jo vetëm të teleauditorit shumëmlionësh, por dhe u dha ushqim për përtypje analistëve.
Në Kongresin botëror të bashkatdhetarëve që po zhvillohet në Moskë
“Çdo bashkatdhetar duhet të dijë se në mbrojtje të tij qendron Rusia!”, — deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në Kongresin botëror të bashkatdhetarëve që u hap në Moskë.
1 dhjetori është dita e parë e punës në Moskë të Kongresit botëror të bashkatdhetarëve, të cilët jetojnë jashtë shtetit. Në të do të marrin pjesë rreth 1000 mysafirë nga 90 vende të botës.
Aksidenti automobilistik skandaloz që ndodhi në Zvicër me pjesëmarrjen e automobilistëve
Përqendrimi i gazeve me efekt serre në atmosferën e Tokës arriti nivelin më të lartë rekord. Një konkluzion i tillë u nxorr nga Organizata Meteorologjike Botërore (OMB).
Organizatat jokomeciale, të cilat merren me veprimtari bamirësie dhe dhënien e ndihmës sociale qytetarëve të pambrojtur, do të marrin mbështetje nga ana e shtetit.
7 vjet më parë Rusia përjetoi një tragjedi të vërtetë kombëtare — aktin terrorist me përmasa monstruoze në Qendrën teatrale moskovite në rrugën Dubrovka, i cili mori jetët e 130 vetave.
Filmi i ri i Gűnter Wallraff me titull “Me të zezë mbi të bardhë” që nga 22 tetori do të fillojë të shfaqet në kinematë e Gjermanisë.
Jeta e Festivalit Kinematografik është përqendruar këto ditë në Britaninë e Madhe dhe në Itali.
Reagimi ndaj artikullit të Aleksandër Podrabinjek-ut me titull “Si antisovjetik-antisovjetik, sipas mendimit të v
Në mbledhjen e Dumës Shtetërore deputeti nga Partia «Единая Россия» (“Rusia Unike”)
Sot mbushen plot 3 vjet që nga dita e vrasjes në hyrjen e pallatit të vet
Komunikimi me anë “hot line” me zgjedhësit u hap në godinën e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Rusisë në vigjilje të zgjedhjeve rajonale, të cilat do të zhvillohen më 11 tetor.
Lexuesit tanë, ndoshta, janë njohur në masë të mjaftueshme me lajmet aspak të këndshme që mbërritën nga Zvicera në lidhje me regjizorin e njohur kinematografik Roman Polanskij.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2009
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31