×
Rusia, 13 gusht 2013

Atletja ruse e kërcimit me shkop Elena Isinbajeva (Yelena Isinbayeva) fitoi medaljen e artë në Kampionatin Botëror të Atletikës së Lehtë në Moskë.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin mendon se zgjidhja e konfliktit të Karabah-ut është e mundur vetëm me mjete politike.

Të hënën në Kampionatin Botëror të Atletikës së Lehtë në Moskë u zhvilluan garat sportive për 6 komplete medaljesh. Rusët fituan dy medalje bronzi. Sergei Shubenkov arriti të dalë në finale në vrapimin 110 metra duke demonstruar rezultatin më të mirë - 13 sekonda e 17 të qindtat. Por ishte krejtësisht evidente se shpejtësitë në garat finale do të jenë krejtësisht të tjera.

Instituti i Filozofisë, Teologjisë dhe Historisë i Shën Thomait, i cili ka funksionuar në Moskë për më shumë se dy dekada, i themeluar nga Urdhëri i Jezuitëve është mbyllur, njoftohet në faqen e Internetit të institucionit më të madh katolik arsimor të Rusisë.

Në ushtrinë ruse do të zhvillojnë rregullisht që këtej e tutje garat e biatlonit me tanke.

Kompanitë ruse të naftës po rrisin aktivitetet e tyre në Irak. Atje tashmë që prej kohësh punojnë “Lukoil” dhe “Bashneft”, ndërsa deri në fund të vitit duhet të fillojë shfrytëzimin e vendburimit të hidrokarbureve Badra kompania "Gazprom Neft".

Konstruktorët rusë po zhvillojnë teknologjinë e prodhimit të materialeve të blinduara bazuar mbi nano-pluhurin e karbidit të borit.

Ekipi kombëtar rus zuri vendin e parë në renditjen e përgjithshme ekipore në Kampionatin Botëror të Skermës, i cili përfundoi më 12 gusht në Budapest.

Në Nikaragua mbërriti me një vizitë miqësore kryqëzori raketor "Moskva", në ceremoninë e pritjes së të cilit morrën pjesë përfaqësues të Komandës së Lartë të Ushtrisë së Nikaraguas.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2013
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2013
3
4
10
11
17
18
24
25
31