×
Rusia, 22 janar 2013
Në Qendrën Kombëtare të Artit Bashkëkohor në Moskë u hap ekspozita e Nan Hoover - njërës prej artisteve më të mëdha në botë që punon në sferën e peizazhit mediatik.
Krerët e organeve policore të Rusisë dhe Iranit nënshkruan një marrëveshje mbi bashkëpunimin në luftën kundër krimit.
Korporata Shtetërore ruse për Energjinë Atomike (“Rosatom”) është duke forcuar pozicionin e saj në tregun e furnizuesve të karburantit bërthamor në SHBA. Kompania “Tehsnabexport”, e cila përfshihet në përbërjen e koncernit “Rosatom”, nënshkroi një kontratë të re shumë-milionë dollarëshe për shitjen e uraniumit me pasurim të dobët. Në vitin 2013 skadon afati i veprimit të Marrëveshjes së Uraniumit me pasurim të lartë - Uraniumit me pasurim të dobët.
Rusia duke filluar që nga 1 prilli do të ndalojë përkohësisht importimin e farërave të patateve nga BE-ja.
Eugjeni Primakov, ish-Kryeministri i Rusisë gjatë viteve 1998-99, vuri në dukje dje në një emision të Radiokompanisë "Zëri i Rusisë", se në vend është krijuar një situatë e re, e cila kërkon qasje të reja.
Dhënia e aksesit kompanive të huaja për punë të pavarur në shelfet e Rusisë nuk parashikohet.
Në Rusi ka filluar intensivisht gjuetia ndaj ujqërve. Në disa rajone të vendit, në veçanti në Siberinë Lindore dhe në Jakutinë fqinje, për shkak të sulmeve të shpeshtuara të ujqërve është shpallur gjendja e jashtëzakonshme. Dimri shumë i ftohtë dhe uria i kanë detyruar grabitqarët e rrezikshëm t’i afrohen fshatrave. Autoritetet u detyruan të mobilizojnë gjuetarët.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
5
6
12
13
19
20
26
27