×
Rusia, 21 nëntor 2012
Presidenti Vladimir Putin kërkon rritjen e cilësisë së diplomacisë ekonomike për mbrojtjen e interesave të Rusisë në lidhje me anëtarësimin e saj në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT).
Rusia i kërkon Francës të pezullojë përkohësisht shqyrtimin e
Kryevepra e piktorit të famshëm Rubens nuk ruhet në Vjenë, por në një muze provincial rus. Kjo deklaratë e bërë nga Drejtori i Muzeut Shtetëror të Arteve Figurative të Irbit shkaktoi efektin e shpërthimit të një bombe në botën e artit, por ekspertët janë megjithatë mjaft skeptikë ndaj "sensacioneve" të tilla.
Bashkëpunëtorët e Shërbimit Federal rus për ushtrimin e kontrollit ndaj trafikimit të drogës “Gosnarkokontrol” janë pajisur me aparatin poliglot unikal "Etnos". Kjo pajisje e zhvilluar nga shkencëtarët rusë destinohet për përgjimin e bisedave telefonike. Pëveç kësaj, ajo mund njohë, të përcaktojë gjuhën në të cilën zhvillohen këto biseda dhe t’i përkthejnë ato në rusisht.
Kryeqyteti i Uralit Ekaterinburg pretendon për organizimin e ekspozitës universale mbarëbotërore Expo në vitin 2020. Në mbledhjen e 22 nëntorit të Asamblesë së Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave në Paris do të bëhet edhe një prezantim tjetër i ofertës ruse. Fushata e aplikimit zgjat dy vjet dhe përbëhet nga disa etapa. Dy prezantime tashmë janë bërë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
3
4
10
11
17
18
24
25