×
Rusia, 17 maj 2012
Nëse do të rriten vallë në vitet e afërta eksportet e gjuajtësve vendas, çfarë aeroplanësh dhe në ç’sasi do të marrin ushtarakët rusë? Këto dhe çështje të tjera diskutuan pjesëmarrësit e tryezës së rrumbullakët, e cila u zhvillua sot në Radiokompaninë “Zëri i Rusisë”.
Ansambli i gjysheve nga fshati Buranovo i Umurtisë në Uralet e Mesme ruan në mënyrë të qëndrueshme vendin e vet në listën e pretendentëve për fitore në konkursin “Eurovision 2012”. Ai do të hapet në kryeqytetin e Azerbajxhanit - Baku më 22 maj. Në këtë ditë në gjysmëfinalen e parë kolektivi “Gjyshet e Buranovit” (“Buranovskye Babushki”) do të debutojnë me numrin 14-të.
Ndërhyrja ushtarake nga jashtë në punët sovrane të shteteve të tjera mund të çojë në shpërthimin e një lufte të plotë, madje dhe me përdorimin e armëve bërthamore.
Prodhuesit ruse të industrisë së aeroplanëve zënë 14% të tregut
Ankorimi i anijes kozmike ruse “Sojuz” me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) u realizua në një lartësi rekord, njoftojnë në Qendrën e Drejtimit të Fluturimeve (QDF). Ekuipazhi që sapo mbërriti do të ndërmarrë ekspeditën e parë më kohëgjatë për këtë vit në SKN - më shumë se 4 muaj.
Fashoja për mbylljen e plagëve VitaVallis, që u përpunua nga shkencë
Autoritetet e Indonezisë shpresojnë të përfundojnë evakuimin e trupave të viktimave të katastrofës të avionit rus “Sukhoi Superjet-100” nga mali Salak jo më vonë se dita e premte.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
10
12
13
19
20
26
27