×
Rusia, 8 maj 2012
Duma Shtetërore miratoi kandidaturën e Dimitri Medvedievit në postin e Kryetarit të qeverisë. Kryeministrin e ri e mbështetën 299 deputetë të Dumës Shtetërore, kundër votuan 144 ligjvënës, abstenime nuk pati.
Në stërvitjet ndërkombëtare të Flotës së Balltikut (FB
Midis eksponateve më interesante të armatimeve ruse, të paraqitura në ekspozitën e IX-t
Në vend të akullnajave në malet e Alltaj (Altai) së shpejti do të duken pyje, mendojnë shkencëtarët. Për shkak të ndryshimeve klimatike masivet akullnajore atje po reduktohen në mënyrë të ndjeshme. Gjatë 40 viteve të fundit kanë shkrirë 77 akullnaja. Kjo tendencë, mendojnë specialistët e Universitetit Shtetëror të Alltait, do të ruhet gjatë 10 viteve të ardhshme.
Rreth 150 sisteme të destinacionit ushtarak dhe special do të paraqiten nga Rusia në ekspozitën ndërkombëtare “SOFEX-2012” të pajisjeve të specializuara, që pritet të hapet sot në kryeqytetin e Jordanisë - Aman.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
10
12
13
19
20
26
27