×
Rusia, 7 maj 2012
Shkencëtarët rusë po përpunojnë një preparat që ngadalëson proceset e plakjes. "Ilaçi i Makropulosit" do të modelohet nga superkompjuteri "Lomonosov". Në rejtingun e Top-50 të Rusisë dhe Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP ose CIS) superkompjuteri i Universitetit të Moskës renditet në vendin e parë.
Fronti Popullor Mbarërus zhvilloi më 6 maj në Moskë, në Parkun e Fitores në Kodrën Pokllonaja (Поклонная Гора), një aktivitet masiv kushtuar përvjetorit të themelimit të vet.
Vladimir Putin mori sot detyrën e Presidentit të Rusisë. Ceremonia e inaugurimit të tij u mbajt të hënën në mesditë në Kremlinin e Moskës. Në praninë e deputetëve të të dyja Dhomave të Parlamentit rus, anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe pothuajse 3 mijë mysafirëve Kryetari i zgjedhur i Shtetit bëri betimin dhe mori detyrat e Kryekomandantit Suprem të Forcave të Armatosura të Federatës Ruse.
Vladimir Putinit, i cili hyri të hënën në detyrën e Presidentit
Pas inaugurimit të vet në postin e Presidentit të Rusisë Vladimir Putin iu drejtua të pranishmëve në ceremoninë e inaugurimit dhe gjithë popullit rus.
Vladimir Putin mori zyrtarisht detyrën e Presidentit të Rusisë, duke bërë betimin mbi Kushtetutën e vendit.
Presideti aktual i Rusisë Dimitri Medvediev mbërriti për pjesëmarrje në ceremoninë e inaugurimit të presidentit të zgjedhur të Rusisë Vladimir Putin. Medvediev pranoi raportimin e Komandantit të Kremlinit mbi gatishmërinë e plotë për zhvillimin e ceremonisë së inaugurimit.
Ceremonia e inaugurimit të Presidentit të ri të Rusisë Vladimir Putinit në filloi në Kremlin. Ajo do të zgjasë rreth 40 minuta.
Vladimir Putin mbërriti në Kremlin, ku po fillon ceremonia e inaugurimit të tij në
Ceremonia e organizuar me rastin e inaugurimit të Vladimir Putinit në postin e Presidentit të Rusis
Vladimir Putin sot për të tretë herë do të marrë detyrë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
10
12
13
19
20
26
27