×
Rusia, 16 gusht 2010
  Fitore të paprecedentshme arriti këto ditë në gjykatë një banor beqar i Moskës. Gjykata mori vendim për ta regjistruar burrin e pamartuar si prind të fëmijës së lindur, si i thonë fjalës, "me epruvetë" (invitro).
  Në Rusi evidentohet baby-bum. Për 3 vjetët e fundit lindshmëria n
  Menjëherë pas vapës përvëluese gati 2 mujore, thatë
  Një nga 5 objektet e reja natyrore të Trashëgimisë Kulturore u bë "Plato Putorana" ruse. Një vendim i tillë u morr në sesionin e 34 të UNESKO-s në Brazil.
  Specialistët dhe ushtarakët e nënreparteve të posaçme të Rusisë, Kazakistanit dhe Kirgizisë - tre vendeve të Organizatës së Bashkëpunimit të Shangait (OBSH) u mblodhën në qarku e Saratovit (Rusi).
  Skuadra përfaqësuese e Rusisë u bë lidere absolute e Kampionatit Evropian të llojeve ujore të sportit që përfundoi në Budapest. Për 12 ditë garash sportistët rusë fituan gati 30 medalje të vlerave të ndryshme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2010
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2010
1
7
8
14
15
21
22
28
29