×
Rusia, Korrik 2010
  Punëdhënësit rusë të tmerruar nga kriza synojnë të reduktojnë maksimalisht humbjet duke preferuar të punësojnë bashkëpunëtorë rusë me më pak shpenzime se ata të huaj.
  Asteroidi me diametër 560 metra mund të përlaset me Tokën. N
  Ndërtimi i autostradës së re të shpejtë me itinerar "Moskë-Shën Peterburg" në qytetin periferik të Moskës Himki shkaktoi konflikt interesash. Kryeqyteti i Rusisë po mbytet nga teprica, mbingarkimi me makina.
  Pjesa evropiane e Rusisë është përfshirë nga zjarret pyjore. Si rezultat i
  "Rusia - fuqi sportive", forumi i përvitshëm sportiv ndërkombëtar kushtuar 30 vjetorit të Olimpiadës së zhvilluar në Moskë, startoi në kryeqytetin rus.
  Në Amerikë plasi një skandal i ri me "spiunen e radhës ruse". Qytetarja e lindur në Letoni u arrestua në SHBA për tentativë transportimi të paligjshëm të pajisjeve ushtarake në Rusi.
  Lufta për sigurimin e ujit mund të shpërthejë në planet n
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev miratoi krijimin e Fondit të Rrugëve dhe rritjen e taksave të akcizës për karburantin (benzinën) me uljen e njëkohëshme të tatimeve të transportit.
  Ekologët dhe shkencëtarët rusë u nisën me një
  Dita e Pagëzimit të Rusisë që nga ky vit mori statusin e festës shtetërore ruse. Data e re përkujtimore do të kremtohet më 28 korrik.
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në mbledhjen e Komisionit për modernizimin e ekonomisë
  Rreth 35 mijë vullnetarë do të marrin pjesë në përgatitjen dhe
  Temperaturat rekord të larta që po mbajnë aktualisht në Rusi nuk janë aspak shkas për rritjen e çmimeve, mendojnë në qeveri. Autoritetet pohojnë, se po vërehet rritja spekulative e çmimeve.
  Bardi legjendar dhe aktori i njohur rus Vladimir Visockij u nda nga jeta 30 vjet më parë (më 25 korrik).
  Hetimi i rrethanave të sulmit terrorist të ndërmarrë në hidrocentralin Baksanskaja po vazhdon. Botimi «Российская газета» ("Rosijskaja gazeta") shkruan, se Presidenti Dimitri Medvediev dha urdhër të krijohet sistemi i ri i ushtrimit të kontrollit ndaj objekteve teknike në Kaukaz.
  23 spektakle premiera sipas motiveve të veprave të Çehovit dhe mbi Çehovin - në këtë mënyrë e kremtoi Moska teatrale 150 vjetorin e ditëlindjes së shkrimtarit dhe dramaturgut të madh rus Anton Çehov.
  Shtypi rus njofton mbi diversionet në Kaukazin e Veriut, ndërsa  më konkretisht,  
  Vapa e paparë që po mban aktualisht në Rusi dhe në Evropën
  Dy nga tre hidrogjeneratorët e hidrocentralit Baksanskaja, që është ngritur mbi lumin Baksan në Republikën verikaukaziane të Kabardino-Ballkarisë, janë dëmtuar si rezultat i shpërthimeve që ndodhën në sallën e turbinave.
  Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin dha urdhër që të caktohen mjetet e nevojshme financiare për ndërtimin e kozmodromit të ri «Восточный» ("Vostoçnij").
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2010
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2010
3
4
10
11
17
18
24
25
31