×
Rusia, Maj 2010
  Rusia dhe Bashkimi Europian (BE) planifikojnë të diskutojnë një spektër të gjerë temash në samitin e sapo hapur në qytetin jugor rus Rostov mbi Don.
  Gjatë rrugës së vet të modernizimit të ekonomisë Rusia nuk ka aspak ndër mend të ignorojë tekonologjitë dhe përpunimet perëndimore.
  Qeveria bjelloruse deklaroi, se Minsku do të marrë pjesë në Bashkimin Doganor vetëm me kushtet të përmbushjes së interesave të veta.
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediv shprehet i bindur me suksesin e kursit të modernizimit të shoqërisë dhe ekonomisë ruse, sepse Rusia nuk ka mundësi tjetër për ecjen përpara.
  Regjizori i njohur kinematografik rus Karen Shahanzarov në qershor do të kryesojë jurinë e Festivalit kinematografik rus "Kinotavër" (6-13 qershor). Në bisedën e zhvilluar me korrespondentin tonë ai përsiatet për të ashtuqujturin festivali kinematografik.
  Së shpejti në Rusi mund të shfaqet përsëri ekspertiza shtetërore ekologjikisht e detyrueshme, kurse gjobat për dëmin e bërë ekologjisë do të shokjnë për financimin e detyrave prioritare.
  Organizata Ndërkombëtare e mbrojtjes së të drejtave të njeriut Amnesty International
  Nga një shesh i madh ndërtimi studentor, Soçi këtë verë do të shndërrohet në një qytetet turistik rus ku në vitin 2014 atje do të zhvillohen Lojrat e XXII Olimpike Dimërore.
  Deri në fillim të veprimeve të hapësirës së përbashkët doganore të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit mbetet plot një muaj e pak ditë, por si do të funksionojë ai, kjo gjë nuk dihet ende.
  Në spitalet e Stavropolit ndodhen më shumë se 30 të dëmtuar nga shpërthimi që ndodhi në qendër të qytetit. Gjendja shëndetësore e 16 personave vlerësohet si e rëndë, njofton agjencia informative Interfaks.
  Vladimir Putin vizitoi uzinën "Izhmash" në Udmutri. Gazeta "RBK Daily" njofton, se, sipas fjalëve të Kryeministrit, armët bashkëkohore të qitjes sipas shumë parametrave ua kalojnë analogëve të vet të huaj.
  Agjencia ndërkombëtare analitike njofton për rënien rekord të nxjerrjes së gazit-vitin e kaluar ajo u shkurtua pothuajse me 3.5%. Ky është rezultati më i keq i marrë gjatë disa dhjetra viteve të fundit.
  "Arsimi kombëtar: edukim i vlerave individuale dhe shoqërisë përgjegjëse"- e tillë është tema e Forumit Popullor Mbarëbotëror Rus. Ky është Forumi 14-të  Ndërkombëtar shoqëroro-fetar që startoi në kryeqytetin rus.
  Bashkia dhe qeveria e Moskës shpallën për konkursin e hapur të ofrimit të shërbimeve të siguracionit shëndetësor të jetës dhe shëndetit...të nëpunësve të vet.
Situata në tregun rus të punës gradualisht po vjen duke u stabilizuar. Numri mesatar i
Në Katedralen kryesore të Rusisë-Tempulli i Krishtit Shpëtimtarit, sot më 25 maj fillon punën forumi i 14-të i Katedrales popullore botërore ruse. Ky forumi ndërkombëtar me përmasa të gjera këtë vit i kushtohet problemeve të arsimit.
  Gjatë këtyre tre viteve të ardhshme rënia ekonomike e vitit 2009 do të kapërcehet.
  Në mbledhjen e zhvilluar në Shën Peterburg kryetarët e qeverive të Rusisë, Kazakistanit dhe Bjellorusisë nuk mundën të bashkërendisin përfundimisht dokumentin për Bashkimin Doganor.
  Takimi i Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev me mbrojtësit e të drejtave të njeriut dhe anëtarët e Këshillit presidencial për zhvillimin e institucioneve civile të shoqërisë shkaktoi një rezonancë serioze.
  Presidenti dhe Kryeministri i Rusisë mund të kalojnë nga makinat e markave të huaja tek përdorimi i automobilave të prodhimit vendas.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2010
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2010
1
2
8
10
15
16
22
23
29
30