Pranë Pallatit të Republikës, ku po zhvillohet samiti, protestuesit shpalosën parullat "Saakashvili - shërbëtor i devotshëm i SHBA-së dhe NATO-s", "Hajt, udha e mbarë!" (në kuptimin, "Hajt thyej qafën!").

Në takimin kushtuar integrimit në BE, përveç Kreut të shtetit gjeorgjian, mbërritën për pjesëmarrje edhe Presidenti armen Serzh Sargsyan, Kryetari i Partisë Popullore Europiane Wilfried Martens si dhe politikanë të tjerë të shquar.