×
Politikë 5 shkurt 2014

Imazhi demokratik i SHBA-së është zvetënuar dukshëm, në veçanti, në mesin e shumë evropianëve, mendon Kreu i Komitetit për Punë të Jashtme të Dumës Shtetërore të Federatës Ruse Aleksei Pushkov (Alexey Pushkov).

Debati, nëse është e mundur vallë ndarja e Ukrainës në atë Perëndimore dhe Lindore, nuk është aspak ndonjë gjë e re. Dhe, siç do të dukej, përgjigjen për këtë e dha vetë historia. Pavarësisht nga votimi për kandidatë të ndryshme dhe dallimet e dukshme kulturore, lindja e Ukrainës, e cila dikur i përkiste Perandorisë ruse, dhe rajonet perëndimore të saj, që kanë jetuar herë nën sundimin e Austro-Hungarisë dhe herë nën atë të Polonisë e Rumaninë, tashmë që për më shumë se 20 vjet bashkë-ekzistojnë në një shtet unik.

Bota, Ukraina, nacionalist, përçarje, krizë politike

Agjencia Amerikane për Siguri Kombëtare (NSA) mund të ketë përgjuar telefononin e ish-Kancelarit gjerman Gerhard Shrëder në kohën kur ai mbante postin e kryeministrit.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2014
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2014
2
9
10
11
16
17
23