×
Politikë 22 prill 2013
Ministria e Shëndetësisë e Iranit filloi një fushatë për rritjen e lindshmërisë në vend.
Qeveria e Kinës mohon faktin që ushtarakët e këtij vendi javën e kaluar kaluan kufirin me Indinë dhe ngritën një kamp në Himalaje, siç pohojnë mediat indiane.
Koreja e Veriut i kërkoi ndihmë Mongolisë në luftën kundër mungesës së produkteve ushqimore.
Këshilli i BE-së vendosi të lejojë blerjen e naftës nga rebelët sirianë si dhe investimet e shitjen e pajisjeve për industrinë e naftës në Siri.
Rusia kërkon pranimin në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE) të përfaqësuesve të Abhazisë dhe Osetisë së Jugut.
Këshilli i BE-së i lidhi negociatat për pranim e Serbisë në Bashkimin Evropian me Marrëveshjen mbi Asociimin me Kosovën dhe e shtyu vendimin për zhvillimin e tyre deri në qershor.
Gjykata Kushtetuese e Rusisë miratoi të drejtën e votuesve për të kundërshtuar rezultatet e zgjedhjeve në gjykatë dhe e njohu praktikën aktuale, e cila ndalon qytetarët të drejtohen direkt në gjykatë, si antikushtetuese.
Komisioni Europian rekomandoi sot fillimin e negociatave për pranimin e Serbisë në BE. "Komisioni Evropian
Qeveria serbe miratoi sot planin e marrëveshjes mbi normalizimin e marrëdhënieve bilaterale mes
Sekretari për shtyp i Presidentit të Rusisë, Dimitri Peskov, mendon se opozita ruse nuk ka
Programi “Linja direkte me Vladimir Putinin” do të transmetohet të enjten, më 25 prill të vitit 2013, më 12:00 sipas orës së Moskës, në mënyrë të drejtpërdrejtë nga kanalet televizive federale ruse.
Rusia, televizioni, popullsia, presidenti, Linja direkte me Vladimir Putinin
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin më 25 prill do të rinisë dialogun me qytetarët e Rusisë në “Linjë direkte”. Të dielën (më 21 prill) në mesditë filloi pranimi i pyetjeve që i adresohen Kryetarit të shtetit. Kushdo që dëshiron mund t’i drejtojë ato nëpërmjet linjave të veçanta telefonike. Ato do të punojnë deri në përfundim të “Linjë direkte” më 25 prill. Ky do të jetë komunikimi i parë me popullsinë e vendit që nga momenti i rikthimit të Putinit në Kremlin pas zgjedhjeve të vitit 2012.
Rusia, televizioni, popullsia, presidenti, Linja direkte me Vladimir Putinin
Në zgjedhjet presidenciale në Paraguaj fitoren e korri përfaqësuesi i Partisë "Colorado", biznesmeni dhe funksionari sportiv Horacio Cartes. Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve nuk janë shpallur ende, por rivali kryesor i Cartes, kandidati i Partisë Liberale, Efrain Alegre, e ka pranuar tashmë humbjen e vet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2013
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2013
6
7
13
14
20
21
27
28