×
Politikë 13 nëntor 2012
Shtëpia e Bardhë do të duhet të marrë në shqyrtim peticionin online mbi daljen e shteteve të Texas-it dhe Louisiana-s nga përbërja e Shteteve të Bashkuara.
Këshilli Qendror i Hebrenjve të Gjermanisë u indinjua fort nga bashkëpunimi i Partisë Social Demokratike (PSD) me FATAH - "Lëvizja Kombëtare për Çlirimin e Palestinës". Kjo u deklaruar nga Kryetari i këshillit Dieter Graumann.
Përfaqësuesja e Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri të BE-së, Catherine Ashton, përshëndeti të martën "Koalicionin Kombëtar të forcave opozitare dhe revolucionit sirian", duke njohur legjitimitetin e tij.
Bashkimi Evropian pranoi të pezullojë për një vit veprimin e sistemit të pages
Në Ukrainë u shpallën zyrtarisht rezultatet e zgjedhjeve parlamentare. Nga 450 vende në parlamentin e ri "Partia e Rajoneve" në pushtet do të marrë 185 vende, Partia opozitare "Batkivshina" ("Atdheu") - 101 vende, Partia "UDAR" ("Goditja") - 40, Partia Nacionaliste "Svoboda" ("Liria") - 37 dhe Partia Komuniste - 32 vende.
Sekretarja amerikane e Shtetit Hillary Clinton mbërriti në qytetin Perth të Australisë për bisedime mbi çështjen e sigurisë. Ditën e martë ajo do të takohet me Kryeministren e Australisë Julia Gillard.
Këshilli i Bashkëpunimit të Shteteve Arabe të Gjirit Persik deklaroi mbi njohjen e opozitës siriane si forcëa së vetme legjitime që përfaqëson vendin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
3
4
10
11
17
18
24
25