×
Politikë 1 nëntor 2012
Kina propozon arritjen e një armëpushimi hap pas hapi në Siri. Kjo nismë u
Rreth 54% e të anketuarve deklaruan se Barack Obama duhet të fitojë në zgjedhjet e pritshme, ndërkohë kur 34% shprehen se ata besojnë në fitoren e kandidatit republikan Mitt Romney. Rreth 11% e të anketuarve pranuan se nuk kishin ndonjë mendim rreth kësaj çështje.
Ratings e Barack Obama dhe Mitt Romney, të cilët luhateshin në shtetin me rëndësi jashtëzakonisht të madhe për të dy kandidatët Virxhinia (Virginia), tani u barazuan. Këtë e dëshmon sondazhi, të cilin e zhvilloi për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" Illumination Multimedia.
Gjatë ekspeditës "Arctic-2012", e cila përfundoi më 11 tetor, u morrën të dhëna që konfirmojnë kufijtë e jashtëm të shelfit kontinental të Rusisë në Oqeanin e Ngrirë të Veriut.
Katër ditë me radhë përfaqësuesit e BE-së dhe të SHBA-së u përpoqën të përfundojnë, siç u shpreh përfaqësuesi i Departamentit Amerikan të Shtetit, «punët e papërfunduara» (angl. unfinished business) në Ballkan.
Presidenti i Venezuelës Hugo Chávez do të votonte për kandidatin presidencial Barack Obama në zgjedhjet e pritshme amerikane, nëse do të kishte qenë qytetar i SHBA-ve.
Pak ditë para zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës Barack Obama dhe Mitt Romney pothuajse u barazuan në rejtingun e simpative të votuesve. Në debatet e fundit televizive fitoren në mënyrë bindëse e korri Obama. Edhe pse politika e jashtme nuk luan ndonjë rol të madh në jetën e amerikanëve, dueli televiziv në lidhje me çështjet globale ka qenë gjithmonë një barometër i kompetencës së kandidatëve presidencialë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
3
4
10
11
17
18
24
25