×
Politikë 18 tetor 2012
Autoritetet turke njohin legjitimitetin ngarkesës së konfiskuar nga avioni që fluturonte nga Moska për në Damask, por kanë pretendime për hartimin e saj, më saktë për rregullin e raportimit të transportit.
Organizata ndërkombëtare e mbrojtjes së të drejtave të njeriut “Human Rights Watch” (HRW) bëri publike dëshmitë e reja të ekzekutimit brutal të Muammar Gaddafi, të bijvë dhe bashkëpunëtorëve të tij.
Deputetët britanikë i rekomanduan qeverisë të publikojë emrat e të gjithë
Rusia nuk furnizon Sirinë në fushën e bashkëpunimit ushtarako-teknik me asgjë të ndaluar nga sanksionet ndërkombëtare.
Në Republikën Popullore Demokratike të Koresë me vendimin e Kreut të vendit Kim Jong-Yun u likujdua "Neni sekret 38", i cili më parë administronte një pjesë të rëndësishme të të ardhurave nga operacionet komerciale jashtë vendit.
Në Bruksel sot hapet samiti dyditor me pjesëmarrjen e liderëve të vendeve t
Zgjedhjet presidenciale në SHBA-s do të mbahet më 6 nëntor. Sociologët po merren me numërimin e ratings, kurse ekstrasensët (shënim i përkthyesit: ekstrasens - person i cili zotëron një perceptim intuitiv, jashtëshqisor, që rinxjerr informacione nga burime të padisponueshme për shqisat "normale") hedhin fall se cili nga kandidatët do të marrë 47%-ët e shumë ëndërruar të votave të elektoratit.
Rusia shleu borxhet e vendeve të Afrikës me më shumë se 20 miliardë
Qeveria e Venezuelës më 17 tetor morri vendimin për dëbimin nga vendi të diplomatëve nga Paraguai. Ata do duhet të largohen nga Caracas për tre ditë. Autoritetet e Venezuelës nuk e komentuan këtë vendim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
6
7
13
14
20
21
27