×
Politikë 21 maj 2012
Presidenti i sapozgjedhur i Serbisë Tomisllav Nikoliç ka ndërmend të marrë pjesë
Presidentja lituaneze Dalia Grybauskaite parashikon, me kthimin e Vladimir Putinit në postin e Presidentit të Rusisë, rritjen e tensionit në marrëdhëniet mes Moskës dhe Vilniusit.
Udhëheqësit botërorë demonstruan unanimitet në lidhje me të gjitha çështjet e diskutuara. Kështu i vlerësoi Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev rezultatet e samitit të “G-8” në Camp David.
Sot Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi dekretin mbi strukturën dhe përbërjen e Qeverinë e re të Rusisë. Siç dhe pritej Kabineti i Ministrave ka pësuar ndryshime serioze - përbërja e ministrave është rinovuar me rreth tre të katërtat.
Pas disa orësh në Çikago starton dita e dytë e samitit të NATO-s. Ekspertët presin deklarata në lidhje me tematikën e mbrojtjes antiraket (MAR) dhe mosmarrëveshjet ekzistuese me Rusinë. Në fakt, Kreu i Aleancës tashmë ka deklaruar mbi synimin e zhvillimit të mëtejshëm të projektit të MAR pavarësisht  mendimit dhe preokupimeve të Rusisë.
Përbërja Qeverisë së re të Rusisë më 21 maj t
Presidenti rus Vladimir Putin dhe Kryeministri Dimitri Medvediev duhet të shpallin sot përbërjen e qeverisë së re të vendit.
Në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në Serbi, të mbajtura të dielën, papritur fitoi Tomisllav Nikoliç. Boris Tadiç e pranoi humbjen e vet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
12
13
14
19
20
26
27