×
Politikë 3 maj 2012
Rusia nuk ka ndërmend të heqë dorë nga armët bërthamore, deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev.
Asnjë president rus nuk do të pranojë t’i kthejë Japonisë qoftë
Tre ditë para zgjedhjeve në Francë kandidatët presidenciale “kryqëzuan shpatat” në një debat të ashpër televiziv. Pothuajse plot 3 orë Nicolas Sarkozy dhe François Hollande debatuan në lidhje me reduktimin e shpenzimeve shtetërore, papunësinë dhe migracionin. Nuk kaloi puna edhe pa ofendime reciproke.
Këshilli Kombëtar Kalimtar (KKK) i Libisë miratoi një ligj që ndalon heroizimin e Muammar Gaddafi dhe regjimit të tij.
Zgjedhjet e drejtpërdrejta të guvernatorëve, anulimi i detyrimit për partitë politike që të grumbullojnë nënshkrimet për pjesëmarrje në zgjedhjet: në takimin e ditës së mërkurë me liderët e fraksioneve të Dumës Shtetërore Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev, që do të largohet së shpejti nga posti i vet, u njoftoi parlamentarëve se ligjet e sipërpërmendura tashmë janë nënshkruar prej tij. Ato destinohen për reformimin e sistemit politik të vendit.
Në Francë u zhvilluan debatet televizive midis Presidentit Nicolas Sarkozy dhe fituesit të raundit të parë të zgjedhjeve François Hollande. Dyluftimi verbal vazhdoi gati 3 orë dhe doli mjaft agresiv - kandidatët nuk u përmbajtën nga fyerjet reciproke.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
12
13
14
19
20
26
27