×
Politikë Qershor 2011
Asambleja Parlamentare e OSBE-së do të shqyrtojë projekt-rezolutën që bën thirrje
Negociatat mbi mbrojtjen antiraket (MAR) janë provë fortësie për marrëdhëniet e Rusisë me partnerët perëndimorë. Për këtë deklaroi në Dumën Shtetërore Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse Sergei Lavrov.
A do të bëhet vallë Polonia gjatë Presidencës së vet n
Asambleja Parlamentare e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë do të shqyrtojë projekt-rezolutën kundër trafikimit të organeve njerëzore të paraqitur nga Serbia.
Vemendja e pjesëmarrësve të samitit të Bashkimit Afrikan, i cili po zhvillohet në Guinenë Ekuatoriale, u fokusua tek kriza libiane.
Parlamenti rus miratoi ligjin që u lejon anijeve nën flamurë të huaj të lundrojnë në liqenet dhe lumenjtë e Rusisë për qëllime sportive, kulturore dhe njohëse (ekskursione).
Ish-Presidenti i Gjeorgjisë Eduard Shevarnadze mendon se Gjeorgjia duhet të njohë pavarësinë e
Uashingtoni dhe Moska duhet të vazhdojnë të forcojnë mirëbesimin, mirëkuptimin e ndërsjelltë dhe besimin reciprok ndaj njëri-tjetrit në të gjitha nivelet.
Danimarka, e cila konsiderohet si një nga vendet më demokratike të Bashkimit Evropian, miratoi ligjin që ka për qëllim deportimin e emigrantëve të cilët kanë kryer vepra penale.
Përfaqësuesi i Presidentit të Federatës Ruse në Lindjen e Largët Viktor Ishajev i propozoi Japonisë përvetësimin e përbashkët të vendburimeve të naftës dhe gazit në shelfin e ishujve Kurilet Jugore.
MPJ e Rusisë hapi faqen e vet zyrtare në Twitter. Në të do të
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev do të paraqesë sot mesazhin e buxhetit të vitit.
Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse shpreson shumë në atë, se lëshimi nga Gjykata Penale Ndërkombëtare e urdhër-arrestit për liderin libian Muammar Gaddafi nuk do të ushtrojë ndikim negativ në situatën në Libi.
Rusia i ofroi Bashkimit Evropian krijimin e agjencisë së përbashkët për
Moska nuk është aspak e interesuar në atë që ngjarjet në Siri të zhvillohen sipas skenarit libian.
Sonte (në 23 qershor, më 21:30 sipas orës së Moskës) në Bruksel do të hapet samiti 2-ditor i Këshillit të Bashkimit Evropian.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
4
5
11
12
13
18
19
25
26