×
Politikë 5 mars 2011
Trupat e liderit libanez Muamar Gaddafi rifilluan sulmin e vet në qytetin Ez-Zauia, që ndodhet 50 km larg Tripolit. Tanket kanë thyer mbrojtjen e kryengritësve, hynë në rrugët e qytetit dhe filluan të godasin sheshin qendror dhe shtëpitë e banimit.
Rusja Irina Izmalkova u bë kampione bote për qitje në objektiv të lëvizshëm, që u zhvillua në qytetin italian Brescia. Medaljen e argjendtë e fitoi gjithashtu përfaqësuesja tjetër e Rusisë Olga Stepanova.
Autoritetet e Egjiptit synojnë të riformojnë shërbimin e sigurimit të shtetit, deklaruan në MBP të Egjiptit.
MPB e Arabisë Saudite shpalli për moslejimin në Mbretëri të zhvillimit të ndofarë  protestash, njofton BBC.
Presidentët e Rusisë, Azerbajxhanit dhe Armenisë, përkatësisht, Dimitri Medvediev, Ilham Aliev dhe Serzh Sargsjan sipas përfundimeve të negociatave miratuan deklaratën e përbashkët për rregullimin e problemit të Nagorni-Karabah-ut.
Ushtarakët britanikë mbajnë në gjendje gatishmërie nënrepartin e Regjimentit Mbretëror në Skoci në lidhje me trazirat në Libi, shkruan gazeta britanike Daily Telegraph.
Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko nuk e shikon të nevojshme që të përdorë të drejtën e vet për faljen e të arrestuarve për pjesëmarrje në trazirat masive më 19 dhjetor të vitit 2010 në Minsk.
Presidentët e Rusisë, Armenisë dhe Azerbajxhanit do të negociojnë në lidhje me rregullimin e konfliktit të Nagorni-Karabahut. Takimi i Dimitri Medvedievit, Serzh Sargsjanit dhe Ilham Alievit do të zhvillohet në pikën turistike të skive malore Krasnaja Poliana në afërsi të Sochit.
Planet e SHBA-s për dislokimin në Poloni të elementeve të sistemit të Mbrojtjes
Presidentja e Kirgistanit Roza Otumbaeva është femra e parë si kryetare shteti që do t
Aktivitete përkujtimore do të zhvillohen gjatë fundjavës në SHBA-s me rastin e
Fjalimin e Winston Churchillit në Fulton, mbajtur më 5 mars të vitit 1946, shpesh herë
Problemi i Nagorno-Karabahut do të jetë në vëmendje të takimit të presidentëve të Rusisë, Azerbajxhanit dhe Armenisë , përkatësisht, Dimitri Medvediev, Ilham Aliev dhe Serzh Sargsjan në Sochi.
Aksione të mëdha proteste organizuan banorët e ishullit Kretë në lidhje me
Planet e SHBA-s për dislokimin në Poloni të elementeve të sistemit të Mbrojtjes
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
4
6
7
8
11
12
13
14
15
16
20
26
27
31