×
Politikë 20 janar 2011
Me hetimin e akuzave që ngrihen në adresë të autoriteteve kosovare për trafikim të organeve jetike njerëzore duhet të merret Misioni në sferën e sundimit të ligjit në Kosovë (EULEX).
Komiteti i Dumës Shtetërore për çështjet ndërkombëtare i rekomandoi Dhomës së Ulët të parlamentit miratimin në lexim të III të projekt ligjit mbi ratifikimin e Traktatit №3 për shkurtimin e Armatimeve Strategjike Ofensive (ASO).
ASO,
Bjellorusia do të përgatisë masat më të rrepta si kundërpërgjige ndaj sanksioneve të mundshme të BE, deklaroi Lideri bjellorus Aleksandër Llukashenko në mbledhjen e zhvilluar në Minsk.
Amerika po nxjerr përfundimet drejtimit 2-vjeçar të Barack Obamas. Siç tregojnë rezultatet
Misioni europian në sferën e sundimit të ligjit në Kosovë EULEX filloi hetimin e akuzave të paraqitura në raportin e PACE-së në adresë të Kryeministrit kosovar Hashim Thaçi për përfshirjen e tij në trafikim të organeve njerëzore.
Rregullimi i problemit të ishujve Kurilet e Jugut “i përgjigjet interesave kombëtare afatgjata
Krerët e MPJ të Rusisë dhe Turqisë, përkatësisht Sergei Lavrov dhe Ahmet Davutoğlu, do të zhvillojnë të enjten në Stamboll mbledhjen e parë të Grupit të Përbashkët të planifikimit strategjik.
Presidenti i Afganistanit Hamid Karzai sot fillon vizitën e vet zyrtare dyditore në Rusi. Midis temave kryesore që pritet të diskutohen gjatë saj janë: perspektivat e stabilizimit të gjendjes në Afganistan , bashkëpunimi ekonomik dhe furnizimi i teknikës ushtarake ruse për ushtrinë afgane.
Uashingtoni aktivizoi përgatitjen e vet për zhvillimin e negociatave me Moskën në
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
7
8
9
15
16
22
23
24
27
29
30