×
Politikë 19 janar 2011
Ekspertët, të cilët janë fort mirë të informuar mbi ecurinë
Kryeministri i Polonisë Donald Tusk i quan versionet e paraqitura nga ana e opozitës mbi vrasjen e paramenduar apo aktin terrorist në lidhje me katastrofën e aeroplanit Tu-154 të Presidentit polak nën Smolensk krejtësisht të pabaza.
Raportuesi special i Këshillit të Europës Dick Marty hodhi poshtë konfirmimet mbi at
Presidenti i Federatës Ruse mbeti i kënaqur nga rezultatet e vizitave të veta në Autonominë Palestineze dhe Jordani. “Të dy shtetet janë partnerët tanë në Lindjen e  Mesme, - theksoi Dimitri Medvediev në konferencën e mbajtur për shtyp.
Versionet e opozitës polake mbi aktin e planifikuar terrorist apo atentatin, si rezultat i të cilit gjetën vdekjen në katastrofën ajrore nën Smolensk Presidenti i Polonisë Lech Kaczynski dhe 95 persona të tjerë, janë krejtësisht të pabaza.
Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko tashmë ka vënë vet kundër vetes sanksione të rrepta ekonomike, deklaroi Ministri i punëve të jashtme të Suedisë Carl Bildt pas takimit me përfaqësuesit e opozitës bjelloruse në Stokholm.
Presidenti i Polonisë Bronislaw Komorowski mendon, se raporti i Komisionit Ndërshtetëror të Aviacionit  (KNA) për aviakatastrofën nën Smolensk, ka për çfarë të kritikohet, por nga ai duhet të nxirren përfundime.
Kryeministri i Kososvës Hashim Thaçi bëri thirrje për zhvillimin e hetimit
Dimitri Medvediev zhvillon negociata me Mbretin e Jordanisë Abdalla i II-të, gjatë të cilave ai deklaroi, se Rusia si bashkësponsore e procesit në Lindjen e Mesme për vazhdimin e përpjekjeve në arritjen e paqes në këtë rajon.
Qëllimi kryesor i kryesisë së Hungarisë në BE është kapërcimi i i pasojave të krizës financiare, deklaroi në konferencën e vet për shtyp në Moskë Ambasadori i Rpublikës së Hungarisë Ijguarto Istavan.
Raportuesi special i Këshillit të Europës Dick Marty hodhi poshtë konfirmimet mbi at
Ekuipazhi i avionit të Presidentit polak Lech Kaczynski u paralajmërua mbi atë, se kushtet për uljen nën Smolensk nuk ishin të përshtatshme.
Dimitri Medvediev filloi vizitën e vet në Jordani. Në Amman ai do të zhvilloj
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
7
8
9
15
16
22
23
24
27
29
30