×
Politikë 18 janar 2011
Dispeçerët e aerodromit “Smolensk-Severnij” (“Smolensku verior”) kanë vepruar në
Versioni rus i katastrofës së aeroplanit presidencial polak Tu-154 tani për tani nuk ekziston, deklaroi Kreu i Ministrisë së Transportit të Federatës Ruse Igor Levitin.
Rregullimi i konfliktit në Lindjen e Mesme mund të avancohet pavarësisht nga gjithë vështirësitë ekzistuese. Për këtë deklaroi Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev pas negociatave të zhvilluara me Kreun e Autonomisë Palestineze Mahmoud Abbas.
Rusia ka shumë mundësi të përfundojë negociatat për hyrjen në OBT në muajin prill, deklaroi Kryetari i delegacionit rus Maksim Medvedkov.
OBT,
Qeveria e Federatës Ruse dha urdhër për ta quajtur të përfunduar punën e Komisionit Shtetëror për përcaktimin e shkaqeve të katastrofës së aeroplanit polak Tu-154 nën Smolensk më 10 prill të vitit 2010.
Rusia është e interesuar për zgjidhjen sa më të shpejtë të konfliktit në Lindjen e Mesme dhe do të ngulë këmbë për rifillimin e negociatave palestinezo-izraelite.
Organizatat joqeveritare ndërkombëtare kërkojnë nga Lituania rikthimin tek hetimi i çështjes që ka të bëjë me ekzistencën e mundur në republikë të burgut sekret të CIA-s.
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev filloi vizitën e vet në Lindjen e Mesme, në kuadrin e së cilës ai do të vizitojë Autonominë Kombëtare Palestineze dhe Jordaninë. Sot Presidenti rus do të zhvillojë negociata me Kreun e Autonomisë Palestineze Mahmoud Abbas.
Në Tunizi veprimet e qeverisë së unitetit kombëtar ndikuan pozitivisht në situatën e krijuar në Tunizi.
Sejmi polak do të diskutojë rezultatet e hetimit të shkaqeve të katastrofës ajrore nën Smolensk.
Ministri i Jashtëm i Kinës Yan Czechi diskutoi me homologun e vet rus Sergei Lavrov
MPJ e Polonisë përfundoi përpilimin e listës zyrtare të personave të lartë zyrtarë të Bjellorusisë, të cilëve do tu ndalohet hyrja në Poloni.
Dimitri Medvedievin po e presin në Lindjen e Mesme. Aeroplani i Presidentit u ul në Aman dhe nga kryeqyteti i Jordanisë Kryetari i shtetit rus do të niset më pas për në Autonominë palestineze.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
7
8
9
15
16
22
23
24
27
29
30