×
Politikë 20 maj 2010
Me vendosjen e orës së ndalim-qarkullimit situata në Xhalal-Abad u stabilizua, njoftoi përfaqësuesi i qeverisë së përkohshme të Kirgistanit.
Europarlamenti mbështeti konkluzionet kryesore të raportit të Komisionit të Pavarur të BE n
Rusia dëshiron të marrë nga udhëheqja e NATO-s sqarime në lidhje me negociatat e zhvilluara me Bullgarinë për dislokimin në territorin e saj të elementeve të Mbrojtjes Antiraket (MAR).
Rusia pas një pauze shumëvjeçare po i rikthehet bashkëpunimit me vendet e
Rusia dhe Bashkimi Europian duhet të përshpejtojnë procesin e aplikimit të regjimit pa viza
  Negociatat për marrëveshjen e re bazë mbi partneritetin dhe bashkëpunimin midis Rusisë dhe BE po zhvillohen me ritme të mira, progresi në to është evident.
Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Gy Moon është i shqetësuar me informacionin ku thuhet se Republika Popullore Demokratike e Koresë ka gisht në zhdukjen e anijes jugokoreane "Cheonan".
Somalia u bë vendi i 69-të që njohu pavarësinë e krahinës
Projektet e përbashkëta ekonomike do të diskutohen në Moskë nga liderët e Rusisë dhe Namibisë. Dimitri Medvediev dhe Hifikipune Pohamba do të prekin gjithashtu problemet aktuale me të cilat po ndeshet kontinenti afrikan dhe gjetjen e rrugëve për zgjidhjen e tyre.
Sigurimi Europian, situata rreth Iranit dhe Afganistanit, bashkëveprimi reciprok për sistemin e Mbrojtjes Antiraket (MAR)
Në NATO vazhdojnë të ruhen mosmarrëveshje në pikëpamjet që kan
Me iniciativën e palës turke u zhvillua biseda telefonike midis kryeministrave të Rusis
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2010
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2010
1
2
4
5
6
8
9
10
11
15
16
21
22
23
25
26
29
30