×
Politikë 18 maj 2010
SHBA nuk do të nxjerrin në mënyrë të njëanshme armën taktike bërthamore nga territori i Europës gjatë mungesës së marrëveshjes konkrete me Rusinë mbi shkurtimin e municioneve të tilla bërthamore.
Parlamenti Europian miratoi përcaktimin e huas prej 500 milionë eurosh nga Bashkimi Europian për Ukrainën, njoftoi Kryetari i Parlamentit Europian Jerzy Buzek. Sipas fjalëve të tij, mjetet financiare do të shpenzohen për kapërcimin e krizës financiare.
Në senatin e Kongresit amerikan filluan dëgjimet për ratifikimin e Traktatit të nënshkruar nga SHBA dhe Rusia mbi shkurtimin e Armatimeve Strategjike Ofensive (ASO).
Parlamenti i Ukrainës miratoi vendimin e Presidentit Viktor Janukoviç mbi lejimin e nënreparteve të forcave të armatosura të shteteve të tjera në territorin e vendit për pjesëmarrje në stërvitjet shumëkombëshe ushtarake në vitin 2010.
  Ekonomia, ekonomia, edhe një herë ekonomia. Në këtë mënyrë i përcaktoi prioritetet në marrëdhëniet ruso-ukrainase Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev.
"Gazprom-i" dhe "Naftogaz-i i Ukrainës" po vazhdojnë diskutimin e çështjeve
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev mendon, se ruajtja e bazës së Flotës të Detit të Zi në Sevastopol ka rëndësi për Europën dhe NATO-n sepse garanton stabilitet dhe siguri në rajon.
Rivendosja e lidhjeve ekonomike midis Rusisë dhe Ukrainës, të cilat u shkëputë
"Riformatimi" në marrëdhëniet ruso-amerikane mund të quhet i suksesshëm, deklaroi Sekretarja amerikane e shtetit Hillary Clinton në bisedën e zhvilluar me Nënkryeministrin e Rusisë Sergei Ivanov.
Rusia është tej mase e shqetësuar nga keqësimi serioz i situatës në Kosovë, deklaroi në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë OKB-së Vitali Çurkin.
Presidentët e Rusisë dhe Brazilit diskutuan më 17 maj në një bisedë telefonike që zhvilluan midis tyre çështjen e rregullimit të problemit bërthamor iranian.
Presidentët e Rusisë dhe Ukrainës, përkatësisht, Dimitri Medvediev dhe Viktor Janukoviç do të zhvillojnë më 18 maj takimin me përfaqësuesit e biznes qarqeve të të dy vendeve. Dialogu do të zhvillohet në kuadrin e forumit ekonomik ukraino-rus.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2010
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2010
1
2
4
5
6
8
9
10
11
15
16
21
22
23
25
26
29
30