×
Politikë 13 maj 2010
Shërbimi informativ i qeverisë së përkohshme të Republikës së
Traktati i ri për ASO do të sigurojë stabilitetin strategjik midis Rusisë dhe SHBA-së. Për këtë deklaroi në intervistën e vet dhënë për gazetën "The Wall Street Journal" Kreu i Pentagonit Robert Gates.
Rusia e hedh poshtë kritikën e kontakteve të saj me HAMAS, deklaroi në brifingun e zhvilluar në Moskë Përfaqësuesi zyrtar i MPJ-së Andrei Nesterenko.
Bjellorusia thirri ambasadorin e vet në Kirgistan për konsultime, njoftoi në Minsk Përfaqësuesi i MPJ-së Andrei Savinih. Sipas fjalëve të tij "kjo ishtë një masë e detyrueshme dhe ka karakter të përkohshëm".
Bashkimi i "Gazprom-it" rus dhe "Naftogaz-it të Ukrainës" do të rris
Qeveria e përkohshme e Kirgistanit po ndërmerr masat për rregullimin e situatës në rajonin jugor. Në qytetin Osh ndodhën konfrontime midis mbështetësve të Bakievit dhe ithtarëve të qeverisë së përkohshme.
Vizita zyrtare e Presidentit të Federatës Ruse (FR) Dimitri Medvediev në Turqi është
Rusia del për respektimin e normave ndërkombëtare nga të gjitha shtetet, por
Në Moskë e konsiderojnë të palejueshme vendosjen e sanksioneve të njëanshme kundër Iranit nga ana e SHBA-s, deklaroi Kreu i MPJ i Rusisë Sergei Lavrov.
Në qytetin e Kirgistanit Osh ndodhën përplasje midis ithtarëve dhe kundërshtarëve të qeverisë së përkohëshme, që erdhi në pushtet në prill të këtij viti në valën e trazirave masive.
Flota e Detit të Zi e Rusisë kremton 227 vjetorin që nga dita e themelimit të vet.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev uroi David Cameron me rastin e hyrjes në detyrën e Kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut.
Forcimi i partneritetit strategjik në fushat politike dhe tregtaro-ekonomike, thellimi i bashkëpunimit teknologjik - këto janë pikat më të rëndësishme të programit të vizitës në Rusi të Presidentit të Brazilit Luiz Inacio Lula da Silva.
Moska dhe Brazili kanë ndërmend ti japin një impuls suplementar dialogut politiko-ekonomik dhe të formulojnë qendrime të reja ndaj forcimit të bashkëpunimit me Kinën dhe Indinë në formatin e BRIK-ut (Brazili, Rusia India, Kina).
Rusia i konsideron të palejueshme përpjekjet për rishikimin e Traktatit mbi Mospërhapjen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2010
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2010
1
2
4
5
6
8
9
10
11
15
16
21
22
23
25
26
29
30