×
Politikë 2 mars 2010
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev është i bindur, se kremtimi i Vitit të Rusisë në Francë dhe Vitit të Francës në Rusi do të japë një impuls të ri në zhvillimin e marrëdhënieve të tyre miqësore.
Rusia dhe Kroacia nënshkruan marrëveshjen ndërqeveritare mbi bashkëpunimin për ndërtimin dhe vënien në shfrytëzim të "Rrymës Jugore" (South Stream) në territorin kroat.
Amabasadori rus Mihaill Zurabov i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit të Ukrainës Viktor Janukoviçit. "Më lejoni të shpreh respektin tim ndaj Jush dhe popullit ukrainas dhe iu uroj suksese në postin e Presidentit, kurse ukrainasve një jetë të mirë", tha Zurabov.
BE është i interesuar në ndërtimin e gazsjellësit "Rryma Jugore". Për këtë me referim tek Komisari europian për energjetikën Gjunter Etinger njoftoi agjencia Franc Press.
Autoritetet e Estonisë duhet të zhvillojnë dialog aktiv me popullsinë rusishtfolëse të
    Marrëdhëniet midis Moskës dhe Francës dallohen, para s
Pavarësisht nga dështimi i konferencës për klimën në Kopenhagen, ekzistojnë perspeskiva të rënies dakort në lidhje me problemin e derdhjeve të gazit të dyoksidit të karbonit në atmosferë, mendon Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev.
Ish Zëvendës presidenti i Bosnjë e Hercegovinës Ejup Ganiç u arrestua në aeroportin e Londrës "Heathrow" mbi bazë të akuzave për krimet lufte, të kryera në vitet 1990 gjatë konfliktit në Ballkan.
Ukraina duhet të bëhet transitore e sigurt e gazit në Europë, deklaroi Presidenti i ri i Ukrainës Viktor Janukoviç në intervistën e vet dhënë për radiokompaninë "BBC" në Bruksel.
Federata Ruse, Bjellorusia dhe Kazakistani kanë ndër mend të përfundojnë procedurat shtetërore mbi përgatitjen e Kodit Doganor për ratifikim aty nga muaji prill.
Komisioni Europian del kundër racizmit dhe intolerancës, organi ekspert i Këshillit Europian ka
Presidentët e Federatës Ruse dhe Francës konstatuan "përkimin e gjerë" të pikëpamjeve dhe nivelin e lartë të besimit në zgjidhjen e një sërë problemesh ndërkombëtare.
Kryeministrat e Rusisë dhe Kroacisë, përkatësisht, Vladimir Putin dhe Jandraka Kosor, do të zhvillojnë sot negociata në Moskë në të cilat vemendje kryesore do ti kushtohet çështjeve të bashkëveprimit tregtaro-ekonomik.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
3
6
7
8
12
13
14
16
20
21
22
24
26
27
28
30