×
Politikë Dhjetor 2009
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bruksel do të hyjë në detyrën e Presidentit të Këshillit Europian-post ky që parashikohet nga Traktati i Lisbonës- ish Kryeministri i Belgjikës Herman Achille Van Rompuy.
"Serbët po hyjnë në Europë", "Serbia zuri radhën për në BE", "SHBA-s po tundojnë Serbinë".
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bashkimin Europian do të ketë jo pak risi.
10 vjet janë një afat i mirë për të kujtuar frazën
Duke nxjerrë përfundimet e vitit të dytë të qendrimit të vet në postin presidencial Dimitri Medvediev deklaroi mbi fillimin e reformës me përmasa të gjera në MPB dhe bëri thirrje sërish për modernizimin e ekonomisë ruse dhe sistemit politik.
Rusia është e gatshme të marrë pjesë në marrëveshjen e re globale për reduktimin e shkarkimit në atmosferë të gazit të dioksidit të karbonit (emitenteve), deklaroi Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev.
Rusia dhe Bjellorusia do të arrijnë “shkallën më të lartë të integrimit” në politikën e jashtme. Një një konkluzion të tillë arriti Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev pas negociatave 5 orëshe me Aleksandër Llukashenkon.
Sekretarja amerikane e shtetit Hilary Clinton tashmë dha të kuptojë qartë, se në këto ditët e afërta pret deklarata të reja në lidhje me dërgimin në Afganistan të “trupave suplementare” nga aleantët e SHBA-s.
Forcat e Armatosura të Rusisë duhet të heqin dorë përfundimisht nga “aktivet joprofilore, jospecifike”. Të mbahen në forcat e armatosura autoservise stacionare dhe uzina riparimi tankesh në kushtet aktuale është një luks i pajustifikuar, i palejueshëm.
Samiti Ukrainë-BE që u zhvillua, të premten, më 4 dhjetor, në Kiev konfirmoi synimin e Brukselit për të zhvilluar edhe më tej programin “Partneriteti Lindor”.
Në lidhje me mbledhjen e parë, pas një pauze të gjatë, të K
“Mbreti vdiq! Rroftë mbreti!” Sigurisht që, Traktati №1 mbi Armatimet Strategjike Ofensive (TASO) nuk
Asnjë shtet i Euroatlantikut nuk duhet të forcojë sigurimin e vet për llogari të të sigurimit të të tjerëve.
Roma u bë vendi i zhvillimit të konsultimeve të zgjeruara dypalëshe ndërshtetërore ruso-italiane.
Krijimi në Euroatlantik i sistemit efektiv të sigurimit kolektiv është i pamundur pa Rusinë. Për këtë deklaroi Ministri rus i punëve të jashtme të mërkurën në Athinë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
18
19
21
22
26
27