×
Politikë Nëntor 2009
Pas negociatave shumëmujore SHBA-s dhe Polonia arritën në marrëveshje në lidhje me statusin e trupave amerikane në këtë vend. Element kyç i marrëveshjes është vendosja e raketave të përtej oqeanit “Patriot” (MIM-104 Patriot) nën Varshavë.
Franca po ingranohet në projektet ruse. Investicionet do të shkojnë, kryesisht, për ndërtimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) dhe në industrinë ruse të prodhimit të automobilave.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në Mesazhin e vet parlamentar drejtuar Asamblesë Federale deklaroi, se në vitin 2010 trupave tona i duhen medoemos armatime që prodhohen në vendin tonë dhe sipas teknologjive tona.
26 nëntori është dita e parë e vizitës së Kryeministrit të Rusisë Vladimir Putin në Francë. Për “Zërin e Rusisë” njofton korrespondenti i saj special Mihaill Kurakin.
Mbledhja e mbrëmshme e Këshillit Rusi-NATO në Bruksel (në nivel ambasadorësh) destinohej të përgatiste terrenin për takimin e pritshëm ministror të 4 dhjetorit.
Sot në Bruksel po zhvillohet mbledhja zyrtare e Këshillit Rusi-NATO në nivel ambasadorësh. Formati i këtyre takimeve, siç dhe parashikohet nga dokumentet përkatëse, mund të jetë i ndryshëm.
SHBA-s shpresojnë shumë, se projekt marrëveshja e re me Rusinë, që ka të bëjë me shkurtimin e Armatimeve Strategjike Ofensive, do të jetë gati deri në fillim të dhjetorit.
Rusia shpreson për marrëdhënie të sigurta partneriteti me qeverinë e re të Gjermanisë dhe është e gatshme për një dialog të hapur me udhëheqjen e rinovuar të Bashkimit Europian.
Në Rusi po ndryshon doktrina ushtarake. Në të drejtpërsëdrejti flitet mbi të drejtën e dhënies së goditjes paralajmëruese bërthamore agresorit.
“Riformatimi” i marrëdhënieve tona u vu në veprim dhe ne po avancojmë në rrugë të drejtë”, me fjalë të tilla e karakterizoi etapën e tanishme të zhvillimit të marrëdhënieve ruso-amerikane Barak Obama.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30