×
Politikë Shtator 2009
Luftën në Kaukaz e filloi Gjeorgjia, - ky është përfundimi kryesor i hetimit ndërkombëtar të ngjarjeve të gushtit të vitit të kaluar. Raporti i komisionit të pavarur ndërkombëtar u publikua sot në Bruksel.
Sistemi i Mbrojtjes Antiraket (MAR) duhet të krijohet me marrjen parasysh të interesave të të gjitha palëve. Një deklaratë të tillë bëri Presidenti i SHBA-s Barak Obama sipas përfundimeve të negociatave me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s Anders Fog Rasmussen.
Një nga ligjvënësit amerikanë më me influencë, Senatori republikan Richard Lugar i bëri thirrje NATO-s që të zhvillojë marrëdhënie më të frytshme me Rusinë.
Sesioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit Europian (APKE), i cili u hap të hënën në Strasburg, po demonstron drejtimin e vet antirus.
MPJ e Rusisë i quajti akte arbitrariteti ligjor ndërkombëtar dhe shkelje të konventës të së drejtës detare rastet e marrjes nën arrest prej forcave ushtarako-detare të Gjeorgjisë të anijeve të vendeve të treta pranë brigjeve të Abhazisë.
“Nuk përjashtohet mundësia e asaj që në të ardhmen Rusia të zgjerojë ndihmën e saj” për NATO-n në Afganistan.
Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin në takimin e zhvilluar me homologun e vet polak Donald Franciszek Tusk
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2009
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30