×
Politikë Maj 2009
Moska dhe NATO janë të gatshme të rifillojnë marrëdhëniet e veta të ndërprera.
Zgjedhja e bërë nga RPD e Koresë në favor të krijimit të armës bërthamore dhe shfrytëzimit të saj si mjet për arritjen e qëllimeve të veta politike është e paperspektivshme.
Prova e dytë, e radhës, bërthamore e Koresë së Veriut shkaktoi shqetësim serioz në mbarë botën.
Zakonisht komentet i kushtohen ngjarjeve të kryera, të kaluara. Por si shkas për bisedën e sotme shërbeu një ngjarje që nuk ka ndodhur në të vërtetë.
Rusia ka ndërmend të arrijë në marrëveshje reciprokisht të pranueshme me SHBA-s në lidhje me Armatimet Strategjike Ofensive (ASO).
Pala ruse shpreh keqardhjen e vet në lidhje me vendimin e marrë nga OSBE-ja për
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev aprovoi Strategjinë e sigurimit kombëtar të vendit deri në vitin 2020. Për këtë njoftoi të mërkurën shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Në emrin e gjatë dhe të shprehur në stil të lartë letrar t
Moska dhe Uashingtoni po kërkojnë rrugët e arritjes së kompromisit dhe nuk mbyllin sytë ndaj mosmarrëveshjeve ekzistuese.
Rusia përshëndet gatishmërinë e administratës së SHBA-s për të diskutuar me Moskën planet e dislokimit të mbrojtjes antiraket në Evropë, gjë kundër së cilës del ajo.
Komuniteti ndërkombëtar u ndodh përpara domosdoshmërisë së zgjidhjes së problemit të krijimit të bazës ligjore të luftës kundër piraterisë detare.
Provokacioni që ka të bëjë me deportimin e diplomatëve rusë nga Brukseli është fare oshiqar. Një mendim të tillë shprehu Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë BE Vladimir Çizhov.
Komuniteti ndërkombëtar po kërkon rrugëdaljet për stabilizimin e situatës në Kaukaz, e cila u minua nga agresioni i Gjeorgjisë kundër Osetisë së Jugut në gusht të vitit të kaluar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2009
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31