×
Foto 22 gusht 2013

22 vjet më parë, më 22 gusht të vitit 1991, simboli zyrtar i Rusisë së re u bë flamuri trengjyrësh, i cili u shfaq për herë të parë në vitin 1705. Si "baba" i Trengjyrëshit është njohur Cari rus Pjetri i Parë (Peter I): ai e skicoi me dorën e vet modelin e tij dhe përcaktoi renditjen e vijave horizontale. Flamuri rus përfaqëson në vetvete një pëlhurë të përbërë nga tre breza të barabartë horizontalë me ngjyrë të bardhë, blu dhe të kuqe. Se nga çfarë logjike u udhëhoq Pjetri i Parë në zgjedhjen e ngjyrave të flamurit, kjo mbetet një mister deri tani. Një nga interpretimet më popullore thotë se ngjyra e bardhë përfaqëson fisnikërinë, bluja - besnikërinë, ndërsa e kuqja - burrërinë.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2013
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2013
1
2
3
4
7
10
11
14
17
18
20
24
25
31