×
Foto 15 gusht 2013

Më 15 gusht Ansambli arkitektonik i pallatit dhe parkut perandorak Peterhof (russ. Петергоф) kremton jubileun e vet 290-vjeçar. Saktësisht 290 vjet më parë u zhvillua ceremonia e inaugurimit të rezidencës verore të perandorëve rusë, e cila u ndërtua në bazë të planit të Carit Pjetri I (Pjetri i Madh). Shatërvanët janë krenaria e veçantë e Peterhof. Ata numërojnë në këtë ansambël plot 176 syresh.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2013
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2013
1
2
3
4
7
10
11
14
17
18
20
24
25
31