Gjithashtu, po sot, Kryetari i Komitetit Ndërkombëtar të Dumës Shtetërore të Rusisë Aleksei Pushkov (Alexey Pushkov) tha se ai beson që problemi kryesor i Ukrainës konsiston në marrëdhëniet e Kievit me rajonet.

"Problemi kryesor është se një sërë rajonesh, dhe para së gjithash Krimea, nuk e njohin ligjshmërinë e vendimeve të Verhovnaja Rada aktuale", - ka shkruar Aleksei Pushkov në faqen e vet në Twitter.