Siç njoftojnë gazetarët nga vendi i ngjarjes, mbi godinën kryesore është ngritur flamuri rus. Në vetë këtë ndërtesë buçitën disa shpërthime si dhe dëgjohen breshëri armësh automatike.

Ndërtesa administrative më parë u zaptua nga aktivistët e "EuroMajdanit".

Më parë është raportuar mbi përplasje mes palëve kundërshtare - mbështetësve të "EuroMajdanit" dhe pjesëmarrësve të kuvendit "Për Harkovin".