Sipas fjalëve të terroristit, rikthimi i plotë i "Al-Qaeda" në Afganistan do të realizohet pas tërheqjes prej andej të trupave të huaja, të planifikuar për në fund të vitit 2014.

Burimet në strukturat e zbulimit të SHBA-së dhe në Pentagon u treguan gazetarëve se që tani "Al-Qaeda" është duke rritur ndjeshëm forcat e saj në Afganistan, duke dërguar atje militantë me përvojë nga vendet e tjera.