Janukoviç tregoi se është takuar me ushtarët e Forcave Speciale "Berkut" dhe u ka kërkuar falje atyre: "Ata i kanë larë kohë e këmbë me kokteje Molotov, i kanë djegur, ata i kanë qëlluar me armë dhe vrarë. Edhe një herë dua të theksoj se unë u kërkoj falje këtyre njerëzve të guximshëm që rezistuan deri në fund dhe vuajtën duke qenë të pafajshëm".