Sipas njoftimit të djeshëm të Sekretarit për shtyp të kryetarit të shtetit, Dimitri Peskov, Putin ka udhëzuar gjithashtu të zhvillohen konsultime me partnerët ndërkombëtarë, duke përfshirë dhe FMN-në, për t’i ofruar ndihmë financiare Kievit dhe për t’i dhënë ndihmë humanitare Krimesë në lidhje me kërkesën përkatëse të tij.