"Por Ukraina është vend i fortë dhe ne do të dalim patjetër nga kjo krizë", - shprehet me bindje ai.

Nga ana e vet Viktor Janukoviç kërkoi falje para popullit ukrainas për atë që po ndodh aktualisht në vend. Ai kërkoi falje për faktin se nuk i mjaftuan forcat për ta mbajtur situatën nën kontroll dhe që lejoi "anarshinë, kaosin që po ndodh në Ukrainë".