Shkencëtarët kanë analizuar proteinat dhe yndyrnat në copëzat e ngurtësuara të ushqimit 3600-vjeçar për të përcaktuar moshën e tyre të saktë dhe për t’u siguruar se ato nuk janë gjalpë apo qumësht.

Nuk është ende e qartë se për çfarë qëllimi e bashkangjisnin djathin në trupat e të vdekurve. Ndoshta ai ishte ushqim për jetën e përtejme.