Vendi i mbajtjes së saj do të shpallet suplementarisht.

Fundjavën e kaluar Verhovna Rada (parlamenti i Ukrainës) shkarkoi nga pushteti Viktor Janukoviç dhe kryerjen e detyrave të presidentit ia besoi Kryetarit të parlamentit Aleksandër Turçinov (Oleksandr Turchynov). Por pavarësisht nga kjo Janukoviç deklaroi se mbetet kryetari legjitim i shtetit të Ukrainës.