Sipas njoftimit të bashkëpunëtorit të qendrës zyrtare për shtyp të parlamentit të Krimesë, persona të panjohur u dyndën me forcë në ndërtesë, hoqën rojet dhe depërtuan brenda saj. Përpara hyrjes në ndërtesën e parlamentit është ngritur një barrikadë me mjete rrethanore (paleta druri, fragmente të stolave, kuti të plehrave e kështu me radhë). Parlamenti tani është rrethuar nga policia.

Pranë Këshillit të Ministrave të Krimesë ndodhet gjithashtu një numër i madh efektivësh të zbatimit të ligjit. Policia nuk i lejon njerëzit t’u afrohen ndërtesave të uzurpuara.

Mbi të dyja godinat e sipërpërmendura janë ngritur flamuj rusë.