Në Internet është përhapur një kartolinë me thirrjen drejtuar gjithë qytetarëve dhe vizitorëve të qytetit për të folur gjatë gjithë ditës vetëm në rusisht, kudo që të ndodhen ata - në punë, në shtëpi, në transportin publik.

Në këtë mënyrë aktivistët planifikojnë të demonstrojnë unitetin e Ukrainës Perëndimore me Lindjen dhe Jugun e Ukrainës, si dhe të protestojnë kundër përdorimit të çështjes së gjuhës për ndarjen e Ukrainës.