Rajoni ndodhet tani në sektorin e ngrohtë të ciklonit, i cili ka tendencë për zhvendosje në drejtim të qarkut të Amur. Në rajonin në fjalë vazhdon të vijë ajri i ngrohtë dhe i thatë nga rajonet qendrore të Kinës. Nuk përjashtohet mundësia që në ditët e ardhshme të thyhet rekordi i temperaturës sezonale: sinoptikët parashikojnë se në disa zona të caktuara ajri mund të ngrohet deri në + 16 gradë Celsius.