Në deklaratë, në mënyrë të veçantë, thuhet se anëtarë të qeverisë së besimit kombëtar nuk duhet të bëhen njerëz të cilët kanë punuar në administratën e Presidentit Viktor Janukoviç.

Është propozuar gjithashtu për t’i ndaluar punën në poste të larta drejtuese në qeveri pjesëmarrësve të listës së njëqind njerëzve më të pasur në Ukrainë.

"Qeveria duhet të formohet nga profesionistë të njohur, me një reputacion të panjollosur, të patëmetë dhe jo nga funksionarë partiakë", - thuhet në deklaratën e sipërpërmendur.