Ekspertët, siç njoftohet, kanë analizuar të dhënat e fotove të bëra nga satelitët. Është gjetur se gjatë disa viteve të fundit planeti ynë po e humbet me shpejtësi albedo (aftësinë për të reflektuar dritën).

Kur në Arktik shkrijnë akujt, uji ose dheu reflekton më pak dhe thith më shumë ngrohtësi. Përveç kësaj, ajri arktik nuk transferon ngrohtësinë nga sipërfaqja në shtresat e sipërme të atmosferës.