Rezoluta përmban dispozita të rëndësishme, madje kyçe duhet thënë, për funksionimin e mëtejshëm të autoriteteve në territoret e qarqeve jugore dhe lindore dhe të Republikës Autonome të Krimesë, si dhe deklaron pretendimin mbi legjitimitetin e dyshimtë të vendimeve të fundit të Verhovnaja Rada të miratuara pas nënshkrimit të marrëveshjes për zgjidhjen e krizës në Ukrainë në mes të Presidentit Viktor Janukoviç dhe udhëheqësve të opozitës.