Për Viktor An kjo u bë medalja e tretë në Lojrat aktuale. Më parë sportisti fitoi medaljen e artë në distancën 1000 m dhe atë të bronzit në 1500 metra.

Për ekipin olimpik të Rusisë kjo medalje u bë e 25-ta në Olimpiadën Dimërore në Soçi. Pra ai zotëron tani 8 medalje ari, 10 argjendi dhe 7 bronzi.