Në ndërtesën e ministrisë janë mbledhur rreth 300 studentë.

Kërkesa e tyre kryesore - të ndalohet presioni ndaj studentëve protestues nga ana e ministrisë dhe të garantohet mundësia e pjesëmarrjes së lirë të tyre në tubimet dhe protestat paqësore.