Për këtë ai deklaroi pas hapjes së sesionit të parlamentit. Ky vendim u prit nga deputetët me duartrokitje.

Vladimir Ribak (Volodymyr Rybak) tha gjithashtu se Parlamenti duhet të miratojë të premten vendimin për amnistinë dhe dokumentin mbi rikthimin e Kushtetutës së vitit 2004.